'Een ton diepvriesproducten voor 5 cent'

Norbert Verswijver eet met Kerstmis gepaneerde visfilet met spinazie. Logisch, want vrijdag mocht hij bij Match zijn bestelling afhalen: voor 6.000 euro aan diepvriesproducten, allemaal betaald met kortingbonnen én vijf eurocent.

bsouffreau

BR>

In oktober zette de Merksemnaar het Match-filiaal op de Bredabaan in rep en roer. Verswijver wilde maximaal profiteren van een Iglo-actie: wie vier willekeurige producten kocht, kreeg twee euro korting. Match verdubbelde die korting.

Norbert, alias de ’Bonnenman’, verzamelde honderden kortingbonnen en ging vervolgens aan het rekenen. Omdat hij honderden (zeer goedkope) potjes kervel kocht kon hij uiteindelijk winst maken en voor 6.000 euro verschillende diepvriesproducten kopen door maar vijf eurocent op te leggen.

“Hij heeft een punt”

“Toen hij aan de kassa stond, moest ik toch even een telefoontje doen”, vertelt winkeldirecteur Luc Cleemput. “We hebben het rekensommetje gemaakt en Norbert heeft een punt: er staat nergens ’slechts één bon per klant’ of iets dergelijks. Nadat hij had meegedeeld dat de producten naar een goed doel zouden gaan, gingen we akkoord. Iglo zal de bonnen terugbetalen.”

Volgens Cleemput zal Match zijn bonnetjes in het vervolg nauwkeurig bestuderen. “En ik vermoed dat de leveranciers dat ook zullen doen.”

Verswijver was vrijdag de koning te rijk. Spinazie, kervel, visfilet en aanverwanten: hij nam voor bijna een ton aan producten mee naar huis. “Ze gaan voorlopig de diepvriezer in. Later beslis ik naar welke goede doelen het voedsel gaat.”

PeDM