Fietsers niet meer welkom op N16

De N16 tussen de Scheldebrug en het kruispunt met de Doornstraat en de Gasthuisstraat wordt verboden terrein voor fietsers. Vrijdag protesteerde Groen! tegen het verdwijnen van het fietspad, omdat er geen veilig alternatief is.

Begin februari begint de werkzaamheden aan het kruispunt van de N16 met de Doorstraat en de Gasthuisstraat. De aanpassing van het kruispunt duurt vermoedelijk tot de zomervakantie. Na de heraanleg zullen fietsers niet langer op het gedeelte van de N16 tussen de Scheldebrug en het kruispunt Gasthuisstraat-Doornstraat kunnen rijden.

”De overheid heeft een heel pak geld over voor de bouw van een tweede Scheldebrug en de verbreding van de N16 tot een baan met 2 x 2 rijstroken”, zeggen Vlaams volksvertegenwoordiger Jos Stassen en lokaal gemeenteraadslid Nicole Van der Vieren (beiden Groen!).

”Om ook voor fietsers een vlotte en veilige verbinding over de Schelde te maken, ontbreken de nodige investeringen. Het is teleurstellend om te zien dat de interesse voor een snelle en veilige fietsverbinding over de Schelde zich beperkt tot de vaststelling dat fietsers van de N16 worden geweerd.”

”Fietsers die van Bornem komen en naar Sint-Niklaas willen, worden in de toekomst via de Wilfordkaai, Markt, Oeverstraat, Leie en Hoogkamerstraat gestuurd”, zegt Nicole Van der Vieren.

”De kruispunten Markt-Oeverstraat en Leie-Hoogkamerstraat zijn twee van de meest gevaarlijke fietspunten van Temse. Dat een zwart kruispunt op de N16 wordt aangepakt is prima maar dat hierdoor nieuwe zwarte punten voor fietsers ontstaan, is onaanvaardbaar. Fietsers die de nieuwe route op vrijdagvoormiddag willen volgen, moeten dwars door de wekelijkse markt.”

Gert NOBELS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER