Wegen en Verkeer belooft fietsopstelstroken

De actie woensdagavond van het comité N41 veilig door Hamme heeft resultaat. Het Agentschap Wegen en Verkeer van het Vlaams Gewest bevestigde aan gemeenteraadsvoorzitter Koen Mettepenningen (CD&V) dat op korte termijn een fietsopstelstrook wordt aangelegd aan het kruispunt N41-Biezestraat.

“Al kort na het zware dodelijke verkeersongeval enkele weken geleden werd aan de afdeling Wegen en Verkeer gevraagd een fietsopstelstrook aan te leggen aan dat gevaarlijk kruispunt”, zegt Koen Mettepenningen.

“Op zo’n strook kunnen fietsers aan de verkeerslichten op een zichtbare plaats wachten voor de auto’s. Wegen en Verkeer bevestigde na onderzoek dat een dergelijke fietsstrook er op korte termijn komt aan de kant Biezestraat. Nu het actiecomité N41 het veiligheidsprobleem aan dat kruispunt tijdens de gemeenteraad opnieuw in de actualiteit bracht, heb ik nogmaals bevestiging gevraagd en verkregen dat die werkzaamheden snel worden uitgevoerd.”

Mettepenningen merkt op dat niet de gemeente maar het Vlaams Gewest verantwoordelijk is voor de veiligheid op de N41. Hij vindt de vraag naar meer veiligheid voor de zwakke weggebruikers op het drukste kruispunt van de gemeente terecht.

“Elk ongeval is er een te veel. Wij steunen dan ook ten volle de sympathisanten van de actiegroep en de buurtbewoners aan de overkant van de N41.”

WO

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio