Afscheid met gemengde gevoelens

Met een spetterend feest namen de 432 leerlingen en kleuters van Boskesschool vrijdag afscheid van directeur Walter Van Vlierberghe en kleuterjuf Lut De Nul. Beiden zijn 58 jaar en zetten met gemengde gevoelens een punt achter een mooie loopbaan.

Spanje is een van de landen waar Walter Van Vlierberghe interesse voor heeft. De kleutertjes verrasten hem dan ook met een Spaans liedje en meteen wipte de directeur van zijn stoel om mee te dansen. Dat typeert de man, hij stond niet boven maar tussen de leerlingen en leerkrachten.

De Boskesschool heeft een erg goede naam in Lokeren. Dat is ook te zien aan het grote leerlingenaantal. De afscheidnemende directeur heeft heel wat ervaring achter de rug op het vlak van renoveren, verbouwen en bijbouwen.

Vrijwilliger

Een kennis die hij nu als vrijwilliger zal gebruiken door de bouwdossiers van de tien katholieke Lokerse basisscholen op zich te nemen. Hij werd in 1983 directeur van de Boskesschool, toen nog een meisjesschool.

”Ik was de eerste mannelijke directeur binnen de Onze-Lieve-Vrouw-Presentatiescholen. Een jaar later was het al noodzakelijk om twee kleuterklassen te bouwen” herinnert hij zich nog de start van zijn directeurschap.

Fusie

Een paar jaar later fuseerde de school met de gemeenteschool Rozen en opnieuw moesten er dringend klassen bijkomen. Toen er ook een fusie kwam met de school in de Oude Heerweg was het gemengd onderwijs een feit.

Ook daarna was Bob De Bouwer vaak op de school te vinden. Op pedagogisch vlak was de directeur er als de kippen bij om de leerlingen wegwijs te maken met het internet en ook de talenkennis staat hoog op de lijst. Wat de leerlingen tijdens het afscheidsfeest demonstreerden met een Frans, een Engels en een zelfgemaakt liedje.

De leerkrachten bewezen meteen om zonder hun directeur als coördinator als team een feest op het getouw te zetten dat de hele dag duurde. Na de kerstvakantie neemt Johan De Cooremeter de directeursfakkel over.

Ook kleuterjuf Lut zet een punt achter haar loopbaan. Haar echtgenoot Eric Speelman, zorgleerkracht op dezelfde school, volgt over enkele maanden. ”Met gemengde gevoelens, we doen onze job heel graag maar reizen, wandelen en fotograferen zijn ook leuk.”

Dirk VAN REUSEL

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio