Kleuters zwaaien hypermoderne juf uit

De kleuters van basisschool De Bijenkorf in Sint-Gillis-Dendermonde zwaaiden vrijdag hun juf Jeannine uit. De afgelopen vijftien jaar passeerden alle leerlingen in het eerste kleuterklasje door haar handen.

Juf Jeannine Van Damme (57) startte haar carrière in 1971 en na vele omzwervingen kwam ze in De Bijenkorf terecht, waar ze zich meteen thuis voelde. ”Ze had een goeie band met de ouders en de kinderen”, weet directeur Peter Dumon. ”Ze zorgde ervoor dat de kleuters hun taal goed ontwikkelden door samen te werken met de ouders. Ze was ook mee met haar tijd. Als eerste liep ze rond met een digitaal fototoestel. Met die beelden spijsde ze de schoolwebsite en een nieuwsbrief.”

Dansjes

De kleuters hadden de speelzaal versierd en ze brachten een compilatie van de dansjes die Jeannine voor de schoolfeesten had uitgedacht. De juf reageerde geëmotioneerd. Nu ze met pensioen is, zal ze het niet nalaten nog langs te lopen op school. Maar ze zal zich vooral uitleven in de tuin en met haar honden. Ze spitst zich toe op agility. Extra voordeel is dat ze veel tijd kan doorbrengen met haar man, die ook net een punt gezet heeft achter zijn loopbaan.

RaMo

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio