Weggemaaid achter fornuis

Op de Liersesteenweg reed vorig weekend, ter hoogte van de Heldenhuldenlaan, een auto in op een stilstaand voertuig, waarna hij de berm overstak en de garage binnenbolde van traiteur Jacquet. Nicolay Jacquet, die in de garage stond, raakte gewond.

De auto van Greet Wolfs, die op de Liersesteenweg woont, was het eerste wat de automobilist raakte. Ze zag alles gebeuren. “Hij kwam vanuit Lier richting Mortsel gereden en reed eerst tegen mijn wagen, die voor de deur geparkeerd stond, om dan de middenstrook over te steken, in de garage van mijn overbuur.” Het is al de tweede keer in een jaar tijd dat haar auto op deze plaats in de vernieling wordt gereden.

De garage van Nicolay Jacquet is ingericht als keuken. De kok was volop aan het werk toen hij een luide knal hoorde.

Mobiele koeling

“Ik ging uit van een ongeval, zoals elke week op deze plaats, en wilde gaan kijken toen er ineens een auto binnenreed en op mij afkwam. Gelukkig stond mijn mobiele koeling in het midden van de keuken en heeft die de wagen kunnen afremmen”, getuigt Nicolay, nog duidelijk onder de indruk. Hij kwam ervan af met een wonde aan de linkerarm. “Een ramp gewoon”, zucht hij. “Ik ben kok en dit is de drukste periode van het jaar! Met één arm koken is niet mogelijk. Mijn echtgenote en ik zijn twee dagen bezig geweest met het opbellen van onze klanten, om ze door te verwijzen naar collega’s.”

Schepen van Mobiliteit Fons Jespers (CD&V) ontkent zware structurele problemen: “De aanrijdingen zijn door het terugbrengen van het aantal rijstroken sowieso vermindert. Normaal mag je op die plaats maar vijftig per uur rijden, er zouden geen problemen mogen zijn. Ik ga de politie wel vragen de snelheid beter te controleren.”

Kris SLABBAERTMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio