“Er is grote interesse in aquaspinning”

Na twee succesvolle demonstraties koopt Hemiksem fietsen voor aquaspinning aan. Door hiermee de ’dooie’ momenten in het zwembad aan de Atletiekstraat op te vullen, hoopt het gemeentebestuur wat van het verlies goed te maken. Andere zwembaden in de regio volgen een van de nieuwste trends in conditietraining (voorlopig) niet.

De zwembaden van Lier, Mechelen, Duffel en Hemiksem boden vorig jaar demo-

sessies aan tijdens de Vlaamse zwemweek. Hemiksem herhaalde dat ook dit jaar en is overtuigd van de kwaliteiten van aquaspinning. Na Mortsel is Hemiksem momenteel het enige zwembad in de ruime regio waar de sport regelmatig zal kunnen worden beoefend.

”Er is grote interesse in”, weet burgemeester Eddy De Herdt (sp.a). ”De dubbele sessies waren telkens snel volzet en we moesten ook zeker twintig mensen weigeren. Als we wekelijks enkele van die sessies kunnen organiseren, betekent dat toch gauw twintig tot dertig bezoekers extra.”

In de begroting 2008 heeft het gemeentebestuur daarom 12.500 euro ingeschreven voor de aankoop van zeven fietsen, met de bedoeling die aan te vullen tot tien exemplaren. Open Vld vond het wel opmerkelijk omdat er gewag wordt gemaakt van geen investeringen meer te doen wegens de rode cijfers van het zwembad.

”Daarmee bedoelen we dat we geen grote investeringen of uitbreidingen plannen. We gaan niet plots een glijbaan van binnen naar buiten aanleggen of bubbelbaden installeren. Maar je moet voortdurend nieuwe aantrekkingspolen zoeken. Op de glijbaan is veel volk afgekomen, maar dat is nu wat voorbijgestreefd. We kopen bijvoorbeeld wel nog extra spelmaterialen aan. Er wordt wel voor gezorgd dat de ’baantjestrekkers’ altijd ruimte hebben”, stelt burgemeester De Herdt.

Geen plannen

Duffel ziet niet meteen ruimte voor aquaspinning. ”Ons zwembad zit altijd goed vol en we hebben al een zeer ruim aanbod”, zegt schepen van Sport Patrick Van Herck (CD&V). Ook in Londerzeel is aquaspinning nog niet meteen aan de orde. ”We hebben al een grote recreatieruimte en over de toekomst zijn we nog aan het nadenken”, vertelt schepen van Sport Conny Moons (CD&V). Het nog nieuwe zwemcomplex ’De Waterperels’ in Lier ten slotte heeft plannen om op termijn uit te breiden met een buitengedeelte.

Bart ROGGEMAN

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio