Brasserie Louis serveert lunches en avondgerechten

Op het Zimmerplein 2, waar vroeger

taverne-restaurant Orient Express

gevestigd was, opende zopas brasserie-restaurant Louis. De uitbaters hebben het pand volledig heringericht.

“Het gebouw stond al een tijdje leeg. Stilaan wekte het mijn interesse. Het is een schitterend pand waarmee je heel wat kon aanvangen”, vertelt Koert Matthijs. De nieuwe uitbater woont al negen jaar in Lier, en baatte tot voor enkele maanden taverne-restaurant De boer van Zoersel uit.

“We hebben de voorbije weken intens aan de herinrichting gewerkt. Zowat alles wat erin zat, hebben we eruit gesleurd. Het hele pand hebben we tot op de muren uitgekleed. Enkel het marmer in de toiletten hebben we behouden. Het resultaat geeft een eigentijds interieur, gebaseerd op klassieke elementen en waarbij bruine kleuren overheersen. Zowel beneden als op de eerste verdieping hebben we plaats voor veertig mensen”, zegt Koert Matthijs.

Wie brasserie-restaurant Louis binnenstapt, valt meteen de grote luchter, maar ook de wijnmuur op. “Daar zitten ongeveer 1.400 flessen wijn in, allemaal dezelfde, bij een Brusselse wijnhandel gekocht. Maar het gaat louter om decoratie. De flessen zijn niet te koop”, benadrukt Koert.

Wijn om wel van te genieten, vind je op de lunch- en avondkaart. “Op de lunchkaart staan wat meer pasta’s, slaatjes en panini’s, terwijl de avondkaart eerder zwaardere gerechten opsomt. De keuze is misschien niet zo uitgebreid, de versheid en de kwaliteit zijn des te beter”, besluit Koert Matthijs.

Brasserie Louis is dagelijks open van 11 tot 23u.

CVR

03-488.77.40

www.brasserielouis.beMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio