Vijftal staat terecht voor drugs-trafiek

Voor hun vermeend aandeel in een grootschalige drugstrafiek riskeren vijf mannen celstraffen van een tot vijf jaar en zware geldboetes. De Mechelse federale politie kon de trafiek met behulp van een infiltrant blootleggen.

Via informanten vernam de federale politie in de lente van dit jaar dat enkele personen vanuit een horecazaak in Lier een internationale drugstrafiek organiseerden. Omdat vrij snel duidelijk werd dat het om een grootschalige trafiek ging, zette de politie een infiltrant in. Bij zijn eerste contact met de trafikanten kreeg die te horen dat zij handelden met grote hoeveelheden speed, tot honderden kilo’s zelfs.

Op 14 juli zette de politie dan een pseudokoop op, waarbij een kilogram speed werd aangekocht. Eenmaal de koop was gesloten, bleken de verkopers zich naar Nederland te begeven. Even later werd een afspraak op 23 juli voor de verkoop van een tweede partij drugs gemaakt, maar deze keer werden de verkopers ingerekend. Het ging om Gijsbert V.P., Robijn B. en Josephus B.. Bij hun arrestatie op de parking van een Mechels hotel troffen de agenten in hun wagen 58 kilogram speed aan.

Op hetzelfde ogenblik werd in een café in Stabroek Bastiaan K. in de boeien geslagen, op verdenking van medeplichtigheid. Bij een huiszoeking in zijn woning werd een kilogram speed aangetroffen. Ook Manuel D.K. werd opgepakt, omdat de trafikanten na de eerste verkoop zich naar zijn woning hadden begeven.

Volgens de procureur hadden Gijsbert V.P. en Robijn B. de leiding van de bende. Hij vordert voor hen daarom een celstraf van vijf jaar en een geldboete van 41.250 euro. De overige beklaagden riskeren effectieve celstraffen tussen vier en een jaar en geldboetes van 27.500 of 5.500 euro. De rechter doet uitspraak op 18 januari.

JVdPoMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio