Carlton zoekt overnemer

De Mechelse Grote Markt neemt op nieuwjaarsdag afscheid van een van zijn trouwste bondgenoten. Na 34 jaar houden Jef Piscaer en zijn vrouw Daisy er dan mee op als uitbaters van taverne Carlton. ”Het is toch met een beetje pijn in het hart dat we er een punt achter zetten”, bekent Jef.

Het faillissement van de bij oudere Mechelaars bekende zaak Bavaro-Belge luidde 34 jaar geleden de carrière van Jef Piscaer als horecabaas in. ”Ik kende de zaak al van toen ik er als kind met mijn ouders kwam. Ik herinner me dat ik me afvroeg wat achter de deur aan het einde van de trap naar de tweede verdieping zat, toen ik op het eerste naar het toilet ging”, vertelt hij. ”Voor ik met de Carlton begon, had ik al wat ervaring met een eigen jeugdclub opgedaan. Op de openingsreceptie van Carlton heb ik zelfs mijn vrouw leren kennen. Zij is het beste dat ik aan de zaak heb overgehouden.”

Na 34 jaar doet het koppel Carlton van de hand, omdat de uitbating ervan te zwaar weegt. ”Het horecaleven kan ik nog af, maar we hebben genoeg van alle beslommeringen die erbij komen kijken. De voortdurende controles maken het er niet makkelijker op. Hygiëne is erg belangrijk, maar waarom moeten er al waterstalen in de keuken worden genomen? In Carlton is bij mijn weten nog nooit iemand vergiftigd”, zegt de afscheidnemende horeca-uitbater. "Tijdens de heraanleg van de Grote Markt hebben we ook enkele goede medewerkers moeten laten gaan. Sindsdien is het moeilijker om de zaak even goed te runnen. De tijden zijn gewoon veranderd en de Grote Markt is niet meer wat ze geweest is.”

Jef Piscaer benadrukt evenwel dat hij heel wat goede herinneringen aan zijn horecaleven overhoudt.

Aad De Mos

”Aad De Mos was hier als trainer van KV Mechelen vaste klant. In ons gastenboek schreef hij dat de ploeg die de Europese successen heeft geboekt, in Carlton vorm heeft gekregen. We tellen ook een aantal trouwe klanten, die nagenoeg elke zondag langskomen om te eten. Zij bellen alleen als ze er een keertje niet geraken. Die mensen zijn haast familie geworden. Het is toch met een beetje pijn in het hart dat we dat achterlaten”, bekent Jef Piscaer, die samen met zijn vrouw aan zee van een welverdiend pensioen gaat genieten.

Hoewel er verschillende gegadigden zijn, is er nog geen overnemer voor Carlton.

Jan VAN DE POEL

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio