Duffelaar ontsnapt aan cel voor verkrachting

De correctionele rechter in Mechelen veroordeelde vrijdag havenarbeider Jozef H. uit Duffel tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van achttien maanden. De man werd schuldig bevonden aan verkrachting van een veertienjarig meisje.

Volgens het Openbaar Ministerie maakte Jozef H. uit Duffel in 2004 misbruik van een meisje toen hij haar duiklessen gaf. Het meisje was op dat moment amper veertien jaar. Tijdens de duik- en EHBO-lessen betastte Jozef H. haar.

Na de lessen nam de Duffelaar het meisje mee naar huis. Daar kleedden ze zich beiden uit en had de man verschillende keren seks met haar. ‘s Avonds ging hij met het meisje naar de bioscoop. Daar begon hij haar te plagen met het feit dat ze geen maagd meer was. Volgens de procureur vroeg hij het meisje om het aan niemand te vertellen.

De beklaagde gaf toe dat hij seks had gehad met het meisje. Maar hij beweerde dat ze toestemming had gegeven en dat hij geen geweld had gebruikt.

De rechter hechtte geen geloof aan dat verhaal en veroordeelde de Duffelaar tot een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden. De man is ook vijf jaar ontzet uit zijn burgerrechten.

JVdPo, BePr

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio