Wekelijkse markt kwijnt weg

De wekelijkse markt in Rumst verhuist volgend voorjaar van de Kerkstraat naar de Tuinwijk. Bedoeling is de tanende belangstelling van marktkramers en kopers opnieuw aan te scherpen.

Het succes van de wekelijkse markt in Rumst gaat in dalende lijn. Doordat er steeds minder bezoekers opdagen, houden sommige marktkramers het voor bekeken. Het resultaat is dat daardoor opnieuw marktkramers wegblijven. Nog slechts twaalf van hen maken momenteel de wekelijkse verplaatsing naar de Kerkstraat. Het succes van deze markt die bijna twintig jaar geleden voor het eerst plaatsvond, lijkt totaal voorbij.

“Ik herinner me nog goed de start van deze namiddagmarkt onder de Rumstse kerktoren”, zegt Bart Hugo die met kaas en charcuterie al die jaren naar de Kerkstraat afzakt. “Toen stonden hier meer dan zestig kramen. Alle koopwaar was voorhanden. Van sommige producten waren er zelfs meerdere verkoopstanden.”

“Maar in de buurt van deze locatie passeert geen verkeer. Toen het nieuwe eraf was, daalde het aantal bezoekers. De voorbije zomer was echt een dieptepunt. Op een bepaalde dag daagden geen vijf kramen meer op”, vertelt de marktkramer.

Winkelstraatje

Schepen van Lokale Economie Chris Ceuppens (sp.a) wil het tij keren. “Ik kreeg de vraag van een aantal trouwe marktkramers om een nieuwe locatie te zoeken. Uiteraard willen we ze in Rumst-dorp houden. Het voorstel is de zijweg aan de Tuinwijk. Bedoeling is van deze ventweg een gezellig winkelstraatje te maken.”

Maar de wekelijkse markt gaat daar nog niet meteen van start. Om de veiligheid van bezoekers te garanderen, moet eerst onder meer nog verkeerssignalisatie worden aangebracht. Bedoeling is dat de marktkramers tegen april hun waren kunnen slijten aan deze verbindingsweg tussen Rumst en de E19.

Jef WIJCKMANS

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio