De Liedertafel brengt kerstsfeer

Het Arendonkse koor De Liedertafel laat zich op zondag 23 december nog eens van zijn mooiste kant horen en zien. Voor hun tiende kerst­concert krijgen de leden muzikale ­ondersteuning van het klassieke ­ensemble Trio ­Murali.

De naam Liedertafel doet vermoeden dat het koor al lang bestaat. Nochtans hebben de koorleden pas in 1995 hun eerste optreden gegeven. “Bij het zoeken naar een naam voor ons koor hebben we gegrasduind in de rijke Arendonkse geschiedenis”, vertelt dirigente Simonne Wynants.

“In de negentiende eeuw bestond er een koor met die naam. De uiteindelijke reden kennen we niet, maar iets voor 1900 hield dat koor het voor bekeken. Wij hebben de naam dan maar opnieuw op­gepikt. De vlag die het vroegere koor had, is nu in handen van ­Harmonie De Arend.”

Stille Nacht

Het repertoire van het zangkoor bestaat voornamelijk uit profane liederen. Maar de laatste zondag voor kerstmis zijn het enkel kerstliederen die op het menu belanden. Dan staat immers het traditionele kerstconcert in Onze-Lieve-Vrouwkerk in het centrum van ­Arendonk op het programma.

Om de jubileumeditie van dit jaar een feestelijker tintje te geven, worden de kerstliederen van het koor afgewisseldmet klassieke muziek van Trio ­Murali. Drie jonge, professionele muzikale dames, afkomstig uit het Nederlandse Utrecht, Kalmthout en ­Arendonk, musiceren op dwarsfluit, ­cello en piano. Voor de slotzang ­Stille Nacht slaan het koor en het trio de handen in elkaar en mogen zelfs de mensen in de kerk meezingen.

Het concert vangt zondag

23 december aan om 15u. De toegang is gratis.

Dirk STERCKX

http://users.telenet.be/deliedertafel.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio