Nick Jespers draait 48 uur for Life

Plopsa-fan Nick Jespers spendeert

48 uur op de draaimolen van Plopsaland De Panne. De sponsoring die hij van de bezoekers krijgt, gaat integraal naar de actie Music for Life.

Nick neemt zaterdag om 13u plaats op de kleurrijke carrousel op het kermisplein in Plopsaland. “Ik ga voor de zitbank”, denkt hij, “want op zo’n paard zal ik wel misselijk worden.” Ondertussen kunnen voorbijgangers hem sponsoren door een duit in de inzamelbox te doen.

Ook ’s nachts draait de carrousel. “Hopelijk laten ze de lichtjes aan”, zegt Nick. “Dan kan ik nog wat lezen.” Andere activiteiten op de molen heeft hij niet gepland. “Misschien heeft Plopsa iets voorbereid? Ik weet wel dat er heel wat mensen me willen vergezellen.”

Maar misselijkheid en verveling zijn niet de grootste bekommernissen van Nick. Vooral de kou schrikt de dappere negentienjarige af. Het is een kleine troost dat hij zich kan opwarmen in de toiletten. ”Elk uur krijg ik vijf tot tien minuten plaspauze”, legt Nick uit.

Maandagmiddag zijn de 48 uur van Nick ­Jespers afgelopen. Dan brengt hij de inhoud van de box naar het Glazen Huis in Leuven. Daar zamelen drie presentatoren van Studio Brussel geld in voor drinkbaar water.

MaMi

www.plopsa.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio