Waasland en niet Lokeren stoot door in Beker

Waasland en niet Lokeren stoot door in Beker

Waasland en niet Lokeren stoot door in Beker

Print
Niet Lokeren, maar wel tweedeklasser Waasland treedt in de achtste finales van de Beker van België aan tegen Anderlecht.
Waasland had op 24 november in de zestiende finales met 1-0 verloren in Lokeren, maar die score werd vrijdag door het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond in een 0-5 forfaitzege omgezet.

Lokeren wordt gestraft omdat het slechts drie spelers uit de eigen jeugdopleiding op het scheidsrechterblad had staan. Volgens het reglement moeten er dat minstens vier zijn. De overtreding werd opgemerkt door de KBVB, die actie ondernam. Lokeren verdedigde zich door te stellen dat het reglement enkel op de competitie en niet op de beker betrekking had. Volgens de club werd dat nog voor de wedstrijd ook telefonisch bevestigd bij de bond. Het Sportcomité wijst er nu op nu dat de reglementen wel degelijk voor alle competities, en dus ook voor de beker, gelden. Er is geen beroep mogelijk tegen de beslissing van het Sportcomité.

Vanaf het seizoen 2008-2009 moeten er vijf spelers uit de eigen opleiding (Belgen of buitenlanders die voor hun 23e minstens drie seizoenen bij de club aangesloten zijn) op het scheidsrechterblad staan. In 2009-2010 worden er dat zes.
MEEST RECENT