Oostrand vraagt Leterme spreidingsplan te beëindigen

Print
De verenigingen uit de Oostrand rond de nationale luchthaven hebben de kersverse minister van Mobiliteit, Yves Leterme, vrijdag gevraagd onmiddellijk een einde te maken aan het "zogenaamde" spreidingsplan.
De verenigingen uit de Oostrand Awacss-Wezembeek, BUTV-UBCNA en Wake-Up Kraainem feliciteren Leterme voor zijn benoeming als minister van Mobiliteit, maar verwachten ook van de nieuwe minister dat hij "onvoorwaardelijk de gerechtelijke uitspraken respecteert, nadat zijn voorganger Renaat Landuyt deze steeds aan zijn laars heeft gelapt".

"Leterme mag niet vergeten dat er 3 uitspraken zijn van de Raad van State die het gebruik van baan 20 op zaterdag voor alle vertrekken verbieden. Deze uitspraken werden nooit nageleefd, de politiek heeft het gerecht gedurende meer dan 3 jaar totaal belachelijk gemaakt", luidt het.

De verenigingen herinneren Leterme er ook aan dat de Belgische staat door de beslagrechter is veroordeeld tot dwangsommen van 725.000 euro voor het oneigenlijk gebruik van baan 02 voor landingen, en in het ongelijk is gesteld door het Hof van Cassatie.

Ze vragen de kersverse minister dan ook "een einde te maken aan de nachtmerrie die we elk weekend beleven sinds meer dan 4 jaar".
MEEST RECENT