Bestuur Alitalia kiest voor Air France-KLM

Bestuur Alitalia kiest voor Air France-KLM

Bestuur Alitalia kiest voor Air France-KLM

Print
Het bestuur van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft "unaniem" gekozen voor een overname door de Frans-Nederlandse branchegenoot Air France-KLM. De Italianen willen daarover exclusief onderhandelen met die groep, zo meldde Alitalia vrijdag.
BR>
Het bestuur van het noodlijdende Alitalia was vrijdagavond bijeen om te kiezen tussen twee biedingen. Naast Air France-KLM heeft ook een consortium met daarin de kleinere Italiaanse luchtvaartmaatschappij Air One een bod uitgebracht.

De Italiaanse regering heeft medio januari het laatste woord, als houder van een belang van 49,9 procent in Alitalia. Sommige politici geven naar verluidt de voorkeur aan Air One omdat een Italiaanse partij op de langere termijn mogelijk minder banen zal schrappen.

Alitalia zei na afloop van de bestuursvergadering dat een overname door Air France-KLM "aanzienlijke synergie" zou opleveren. De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij is volgens Alitalia van plan op de langere termijn 6,5 miljard euro te investeren in het verliesgevende bedrijf.

Het aantal banen dat Air France-KLM wil schrappen bij Alitalia, is volgens het bestuur in lijn met een plan voor herstructurering dat het zelf al heeft opgesteld. Ook blijven bij een overname door Air France-KLM het merk en de meeste binnenlandse routes van Alitalia behouden.

Alitalia heeft de Italiaanse regering gevraagd zo snel mogelijk de knoop door te hakken gezien de verliezen die de maatschappij lijdt.
MEEST RECENT