Antwerpen deelt gratis sporttickets uit aan kansarmen

Print
Antwerpen - De stad Antwerpen gaat gratis tickets voor haar stedelijke sportaccommodaties uitdelen aan bepaalde doelgroepen. Op die manier wil de stad alle sporters de kans geven kennis te maken met de Antwerpse sportaccommodaties, maar ook bijvoorbeeld kansarmen stimuleren om meer te sporten. Dat heeft het schepencollege vrijdag bekendgemaakt.
Concreet deelt Antwerpen 1.500 zwemtickets uit voor buurtsport om de sportieve recreatie van mensen in de eigen woon- en leefomgeving te stimuleren en te bevorderen. Het accent ligt hier op sportkansarmen. Nog eens 250 zwemtickets en 40 schaatstickets schenkt de stad aan het stadsmagazine 'Den Antwerpenaar' om uit te delen als prijs bij wedstrijden.

Ook nieuwkomers die minder dan een jaar geleden naar Antwerpen afzakten en het inburgeringstraject volgden, krijgen 2.000 tickets ter beschikking. Ten slotte geeft de stad, in het kader van de ondersteuning van het concept 'Sport Na School', 800 pasjes aan jongeren van het secundair onderwijs. Zij kunnen met deze pasjes tot en met 30 juni gratis gebruik maken van bepaalde sportaccommodaties.

Het succes van de gratis tickets zal bij de verschillende doelgroepen geëvalueerd worden, aldus de stad.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio