Stad Antwerpen wil zonne-energie in stedelijk energiebeleid

Print
Antwerpen - Antwerpen wil zuinig en duurzaam omspringen met energie en grondstoffen en schone energievormen gebruiken. Het schepencollege heeft daarom vrijdag beslist de mogelijkheid te onderzoeken om op grote schaal zonne-energie in te schakelen in het stedelijk energiebeleid.
Antwerpen wil het energieverbruik in eigen beheer terugdringen. Dat is één van de belangrijkste doelstellingen opgenomen in het lokaal Kyotoplan van de stad. Daarin wordt geopperd om ook op lokaal niveau de Kyotonorm (-7,5 pct broeikassen tegenover het niveau van 1990) te realiseren en om tegen 2012 minstens 5 pct groene stroom te gebruiken.

De stad onderzoekt daarom nu de mogelijkheid om via leasing fotovoltaïsche zonnepanelen (PV-panelen) te plaatsen op een aantal daken van het stadspatrimonium. Die panelen zetten licht om in elektriciteit die de producent, in dit geval de stad, gebruikt. Een daling van de energiefactuur en een vermindering van de CO2-uitstoot zouden daarvan het gevolg zijn. Bovendien zou het systeem functioneren als buffer tegen toekomstige prijsstijgingen van niet-hernieuwbare energiebronnen, aldus de stad.

Met de realisatie van het project zegt het Antwerpse stadsbestuur een voortrekkersrol te willen spelen inzake het gebruik van groene energie.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio