Van Den Driessche/Duchatelet vervangen Leterme/Verhofstadt

Print
In de Senaat hebben Pol Van Den Driessche (CD&V) en Roland Duchatelet (Open Vld) vrijdag de eed afgelegd als nieuwe senatoren.
Pol Van Den Driessche, gewezen woordvoerder van wijlen Hugo Schiltz en gewezen politiek journalist en hoofdredacteur, volgt vicepremier Yves Leterme op.

Roland Duchatelet komt - in principe voor korte tijd - in de plaats van interimpremier Guy Verhofstadt. Duchatelet is stichter van Vivant, de voormalige kartelpartner van de toenmalige VLD, oprichter van het bedrijf Melexis, fabrikant van elektronica voor de automotive industrie, en voorzitter van eersteklassevoetbalclub Sint-Truiden.

Na de eedafleggingen, deed Guy Verhofstadt zijn derde regeerverklaring nog eens over, en boog de Hoge Vergadering zich nog over drie wetsontwerpen die eerder groen licht kregen van de Kamer. De teksten handelden over de uitvoering van het interprofessioneel akkoord 2007-2008, een technische aanpassing van het Wetboek van Successierechten en het stookoliefonds. Het laatste ontwerp bepaalt dat de nieuwe regering zich via koninklijk besluit kan uitspreken over een uitbreiding van het stookoliefonds.

.

Nu in het nieuws