Groenen hekelen vaagheid van verklaring

Print
Groen! -kamerlid Stefaan Van Hecke vond de tien punten uit de regeerverklaring erg vaag en vroeg zich af wat de nieuwe regering nu zal doen. "Het belangrijkste is dat de regering er is", oordeelde hij.
In de regeerverklaringen ontbreken de cijfers om de maatregelen concreet te maken. Gaat het plaatje kloppen met de lastenverlaging voor bedrijven en burgers die in het vooruitzicht gesteld worden, vroeg hij zich af.

Van Hecke betreurde dat er over een aantal onderwerpen niet gesproken worden, zoals de armoede of het milieu, maar ook de liberalisering van De Post.

Jean-Marc Nollet, fractieleider van de Ecolo-Groen! -fractie, vond het gebrek aan enthousiasme opvallend in de regeerverklaring. De verklaring is volgens hem niet meer dan een opsomming van intenties. "Premier zijn in een interim-regering is een heel andere rol. Men voelt dat Guy Verhofstadt minder op zijn gemak is dan gewoonlijk", aldus Jean-Marc Nollet.

Het regeerakkoord bevat geen concrete, becijferde maatregelen en toont aan dat de meerderheid in eerste plaats akkoorden heeft afgesloten over de postjes, aldus nog Nollet. De oproep van Guy Verhofstadt voor vertrouwen en dialoog staat volgens hem in schril contrast met de vaststelling van de premier dat er een groot wantrouwen heerst tussen politiek en burger.
MEEST RECENT