Erwin Vandenbergh krijgt zwaardere straf

Print
Herselt - Het hof van beroep in Antwerpen heeft Erwin Vandenbergh vrijdag zwaarder bestraft voor het namaken van aandelen. De rechter in Turnhout had hem in eerste aanleg zes maanden met uitstel en 2.500 euro boete gegeven. Het hof veroordeelde hem vrijdag tot twaalf maanden met uitstel en 5.000 euro boete, waarvan de helft effectief.
In 2003 had de 48-jarige ex-Rode Duivel in het kader van zijn echtscheiding 72 aandelen aan zijn vrouw Christiane Elsen gegeven en acht aan zijn zoon Kevin. Toen het waardeloze kleurenkopieën bleken te zijn, dienden ze klacht in.

Vandenbergh, woonachtig in Ramsel (Herselt), verklaarde dat hij de kleurenkopieën genomen had uit veiligheidsoverwegingen, om beschermd te zijn bij verlies of diefstal. Hij betwistte evenwel dat hij ze aan zijn ex-vrouw en zoon gegeven had. Hij had ze naar eigen zeggen in de kluis van zijn vroegere echtelijke woning gelegd, waar zijn ex-vrouw ze zou weggenomen hebben. De originelen bewaarde hij op zijn appartement.

Het hof vond heel die uitleg ongeloofwaardig. Vandenbergh beschikte immers in de Fortisbank in Ramsel over een kluis waar hij alleen toegang toe had. Het hof zag dan ook niet in waarom hij de originelen onbeschermd op zijn appartement hield of waarom hij de kopieën in zijn vroegere echtelijke woning moest leggen.
br> "Het is in dat opzicht ook merkwaardig dat beklaagde niet gemerkt zou hebben dat de fotokopieën verdwenen waren uit de kluis, toen hij in september 2003 terug in de voormalige echtelijke woonst was ingetrokken, nadat Elsen verhuisd was", klonk het in het arrest. Ook zijn bewering dat zijn ex-vrouw geen recht meer zou hebben op de aandelen, kon het hof niet bijtreden.

Het hof vond het ook bewezen dat hij de aandelen had nagemaakt en die vervolgens aan zijn echtgenote had gegeven om haar ertoe aan te zetten met de echtscheiding akkoord te gaan, iets wat ze zonder de ontvangst van de aandelen niet wilde. Vandenberhg moet zijn ex-vrouw en zijn zoon Kevin een bedrag van 350.956,90 euro betalen.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio