Start kerstvakantie nieuw record luchthaven Zaventem

Print
Aan het begin van de kerstvakantie verwacht Brussels Airport zich dit weekend aan een topperiode. Vrijdag vertrekken 27.000 passagiers op de luchthaven in Zaventem.
Zaterdag en zondag zijn dat per dag meer dan 21.000 vertrekkende passagiers. Nog nooit eerder werden zoveel vertrekkende reizigers genoteerd tijdens de kerstperiode.

Woordvoerder Jan Van der Cruysse spreekt van een "forse groei" ten opzichte van vorig jaar. Concrete groeicijfers konden evenwel niet gegeven worden.

De woordvoerder spreekt van een "mengelmoes aan bestemmingen". Buiten de traditionele sneeuwbestemmingen pieken de vluchten naar de warme oorden. Ook het aantal citytrips is in stijgende lijn.

"De passagiers trekken naar Zuid-Europa en verder", aldus Van der Cruysse. Onder meer Turkije, Egypte, Thaïland en de Carraïben zijn populaire bestemmingen.

Maar ook meer en meer mensen gaan tijdens de eindejaarsperiode in het buitenland shoppen, de citytrips zitten in de lift. Enerzijds komt dat door het stijgende aanbod van de lagekostenmaatschappijen die vanuit Brussels Airport vluchten aanbieden. Wenen, Praag, Boedapest, Londen of Parijs zijn "vaak voor minder dan 50 euro bereikbaar".

Bovendien stimuleert de voordelige dollar Amerika als bestemming. "Kerstshopping in New York in plaats van Londen", noemt Van der Cruysse dat. Ook het grote aanbod en de hoge capaciteit stimuleren de transatlantische vluchten.

De luchthavenuitbater deelde ook twee nieuwe lowcostbestemmingen mee. Binnenkort zullen het Zuid-Italiaanse Bari en de Roemeense hoofdstad Boekarest aan een goedkoop tarief bereikbaar zijn.
MEEST RECENT