Nieuw Logistiek Park in Waaslandhaven

Print
Antwerpen -

De Maatschappij Linkerscheldeoever gaat volgend jaar de eerste fase van het Logistiek Park Waasland realiseren. De bouwvergunning wordt kort na nieuwjaar aangevraagd. Dat heeft voorzitter Peter Deckers vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie naar aanleiding van de aanstelling van de nieuwe directeur Daan Schalck.

De Maatschappij Linkerscheldeoever houdt zich bezig met het grondbeleid in de Waaslandhaven en geeft concessies aan bedrijven.

Het nieuwe Logistiek Park Waasland situeert zich vlakbij de E34 op de grens van Verrebroek en Vrasene. Er zullen zich vooral bedrijven vestigen die actief zijn in de sector van transport, logistiek en distributie. Het dossier zat jarenlang in het slop maar nu zijn alle knelpunten weggewerkt.

In de eerste fase wordt een vijftigtal hectaren ter beschikking gesteld. Later volgen nog twee fasen zodat het Logistiek Park kan uitgroeien tot 130 hectaren. Onder meer tewerkstelling zal een criterium zijn bij de toewijzing van percelen aan bedrijven. De Maatschappij Linkerscheldeoever wil volgend jaar ook een aantal gronden herinkopen. Veel bedrijven hebben nog braakliggende percelen liggen als strategische reserve maar willen daar nu terug vanaf. Dat biedt mogelijkheden voor nieuwe bedrijven om zich in de Waaslandhaven te vestigen.

De Maatschappij Linkerscheldeoever is ook tevreden over de evolutie op vlak van de tewerkstelling in de Waaslandhaven. Momenteel is de kaap van 13.000 al overschreden. Ten opzichte van 2004 zijn er liefst 3.000 banen bijgekomen. Ook de groeicijfers van de trafiek in de Waaslandhaven zijn enorm gestegen. De trafiek steeg in 2006 met meer dan 6 miljoen ton op één jaar tijd. Mogelijk wordt dit jaar de kaap van 30 miljoen ton gehaald.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio