Miljoenenroof in Sint-Genesius-Rode brengt speurders tot in Charleroi

Het parket van Brussel heeft twee dieven aangehouden die ervan verdacht worden in Sint-Genesius-Rode voor ruim 1 miljoen euro aan kunstwerken te hebben gestolen. Het spoor van de kunstroof bracht de lokale politie van Rode tot in Charleroi.

De kunstwerken werden buit gemaakt tijdens een inbraak in een villa in Sint-Genesius-Rode. De dieven gingen toen aan de haal met een aantal schilderijen, iconen en een hoeveelheid exclusieve wijnflessen, alles samen goed voor een bedrag van meer dan 1 miljoen euro. De schilderijen maakten deel uit van de private collectie van de bewoners van de villa.

Kort na de inbraak startten de speurders van de lokale recherche van de politiezone Rode een onderzoek. Het spoor bracht hen tot in Charleroi. Om samen de buit te kunnen lokaliseren, startten de Rodense rechercheurs een samenwerking met de gerechtelijke politie van Charleroi.

Op 21 november en 12 december volgden gecoördineerde acties van de beide politiediensten, waarbij in totaal vijf huiszoekingen verricht werden in de streek rond Charleroi. Bij die huiszoekingen werd een groot deel van de gestolen kunstwerken teruggevonden, evenals een aantal van de wijnflessen.

Belga

Er werden twee personen opgepakt. Zij werden ondertussen voor de Brusselse onderzoeksrechter geleid en aangehouden.

Nu in het nieuws