Bertelsmann ziet af van uitkoop RTL

Print

De Duitse mediagroep Bertelsmann ziet af van een bod op de resterende vrij verhandelbare aandelen van de televisiegroep RTL. Dat is een fikse tegenvaller voor beleggers. Die veerden gisteren/donderdag hoopvol op nadat in de loop van de middag de handel in het aandeel RTL werd opgeschort 'in afwachting van een mededeling van Bertelsmann'.

De verwachting was dat het Duitse familieconcern een uitkoopbod zou uitbrengen op de 10 procent van de aandelen in RTL Group die het nog niet bezit.

Dat verkapte uitrookbod bleef echter uit. Bertelsmann voert 'juridische onzekerheden' aan als reden voor de annulering. De Duitse mediagroep heeft al eerder laten weten dat ze een bod op de resterende uitstaande RTL-aandelen overweegt. Onderhandelingen met de Luxemburgse autoriteiten om bij een belang van 95 procent een echt uitrookbod te mogen lanceren, liepen echter stuk. Bertelsmann zou bereid zijn geweest tot 82 euro per aandeel te betalen.

RTL Group is het grootste commerciële televisieconcern van Europa met 42 televisiezenders en 32 radiostations. GBL, de holding van de Waalse financier Albert Frère, verkocht vorig jaar zijn belang van 25 procent in RTL aan Bertelsmann voor 4,5 miljard euro, waarna de Duitse familiegroep uiteindelijk 90 procent van de aandelen in handen kreeg

MEEST RECENT