Politie brengt Antwerps drugsmilieu zware slag toe

Politie brengt Antwerps drugsmilieu zware slag toe

Politie brengt Antwerps drugsmilieu zware slag toe

Print
Antwerpen - De drugssectie van de lokale politie heeft het Antwerpse drugsmilieu een zware slag toegebracht. In het kader van een onderzoek naar een organisatie die op grote schaal drugs verkocht, werden vorige week bij 29 huiszoekingen 33 verdachten opgepakt, van wie er 29 werden aangehouden. Dat meldt Dominique Reyniers van het Antwerpse parket vrijdag.
BR>
Het onderzoek naar de organisatie startte in februari. Na doorgedreven speurwerk werd een piramidale structuur in kaart gebracht. "De moederorganisatie leverde heroïne, cocaïne en hasj aan verschillende drugsbendes in het Antwerpse. Zij dealden op hun beurt aan druggebruikers die vanuit het hele land naar Antwerpen kwamen", zegt Reyniers.

Op 19 oktober en op 12, 13, 14 en 17 december werden in totaal 29 huiszoekingen uitgevoerd op verschillende adressen in het Antwerpse. De politie nam 2.709,7 gram heroïne, 305 gram cocaïne, 789,8 gram hasj en 758,7 gram mengmiddel in beslag, alsook 35.000 euro cash, zeven auto's en een wapen.

Van de 33 verdachten die werden opgepakt, werden er 29 aangehouden en vier in vrijheid gesteld onder voorwaarden. Alle verdachten zijn van Marokkaanse origine en verblijven in Antwerpen-stad en het district Borgerhout. De leiders van de organisatie zijn tussen 27 en 40 jaar oud, de medewerkers tussen 19 en 30 jaar. Hun werkterrein bevond zich hoofdzakelijk in Deurne, Berchem en Borgerhout.

"De meeste verdachten zijn gekend bij justitie voor inbreuken op de drugswetgeving. Een van de leidinggevende figuren stond bovendien internationaal geseind voor een grootschalige invoer van cocaïne in Duitsland waarvoor hij 15 jaar cel kreeg", aldus Reyniers.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio