Drugssmokkelaars gevat met 26 kg hasj verstopt in autodak

Print

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft drie personen opgepakt die ervan verdacht worden een drugshandel opgezet te hebben tussen Spanje en België. Bij hun interpellatie vond de politie in hun auto 26 kilogram hasj verstopt in het dak en 37.500 euro. De arrestatie dateert van 15 december maar de politie maakte het nieuws vrijdag bekend.

Speurders van de dienst Antidrugs van de federale gerechtelijke politie startten eind november met een grondig onderzoek nadat ze informatie hadden gekregen over een persoon die vanuit een Belgische gevangenis een internationale drugshandel had opgezet. Het ging om de invoer van grote hoeveelheden hasjiesj vanuit Spanje.

Ze kwamen enkele medeplichtigen op het spoor en pakten hen op toen ze op 15 december net uit Spanje waren teruggekomen. In de auto van een van de verdachten, die samen met zijn vrouw en drie kinderen in de wagen zat, trof de politie de hasj en het geld aan. De twee andere verdachten reden vlakbij in een andere auto.

Een van hen had een valse identiteitskaart op zak en moet in Duitsland nog een celstraf van 8 maanden uitzitten voor ernstige geweldplegingen. Bij enkele huiszoekingen werden ook plasmaschermen, een wapen en 18 gram cocaïne in beslag genomen.

De drie verdachten zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de Brusselse onderzoeksrechter.

.

Nu in het nieuws