Alternatieve Dakar rally met auto van 1000 euro.

Op dinsdag 18 maart vertrekt vanaf de Waalse Kaai, de eerste groep van de Antwerpen Banjul Challenge 2008. Voor een rit van 7200 km door 7 landen via Dakar naar Banjul de hoofdstad van Gambia. De 20 dagen durende tocht, wordt georganiseerd door Helping Hands vzw. De doelstelling van deze vzw is, het verlenen van financiële en materiele steun aan humanitaire projecten in Gambia, door het organiseren van tochten, challenges, met auto's en motoren.

Belga

De Challenge is een uitdaging, om met een normale niet geprepareerde auto of motor, in de voetsporen te treden van de echte Dakar rally. Hierbij gaat het er om een goed bruikbare auto of motor af te leveren in Gambia.

De voertuigen worden in principe geveild voor het door de rijders gekozen goede doel in Gambia. Bij de Belgische editie die vanaf de Waalse Kaai in Antwerpen vertrekt, rijden zelfs schoolbussen en ambulances mee, die in Gambia weer ingezet worden voor een tweede leven.

De 1000 euro limiet waarover op de website gesproken wordt, is slechts om aan te geven dat men al deel kan nemen met een auto uit de laagste prijsklasse.

Met de 2007 editie van de Challenge zijn weer verschillende projecten in Gambia gesteund. Zo kan onder andere een school in Kerre Serring verder afgebouwd worden.