Een jaar cel voor Jahjah en AEL-kopstukken

Een jaar cel voor Jahjah en AEL-kopstukken

Een jaar cel voor Jahjah en AEL-kopstukken

Print
Antwerpen - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Dyab Abou Jahjah en Ahmed Azzuz van de Arabisch Europese Liga (AEL) vrijdag veroordeeld tot een jaar cel.
Na de moord op Mohamed Achrak in november 2002 braken er rellen uit in Borgerhout. Jongeren vernielden auto's en winkels, sloegen agenten en burgers en belemmerden het verkeer. De rechtbank stelde dat Abou Jahjah en Azzuz een groot moreel gezag bij hen genoten. Zij hadden de gemoederen dus kunnen bedaren, maar hadden dat niet gedaan, in tegendeel zelfs. Ze hadden de menigte volgens de rechtbank juist aangezet tot het plegen van die baldadigheden.

Youssef Rahimi werd vrijgesproken. De rechtbank vond het niet bewezen dat hij de jongeren had opgehitst. Het openbaar ministerie had twee jaar cel gevorderd voor het trio. Abou Jahjah en Azzuz moeten verzekeraar Ethias, die zich burgerlijke partij had gesteld, een schadevergoeding van 5.109,78 euro betalen.

Dyab Abou Jahjah gaat in beroep
Dyab Abou Jahjah gaat in beroep tegen zijn veroordeling tot een jaar cel voor het aanzetten tot baldadigheden tijdens de rellen in Borgerhout na de moord op Mohamed Achrak in 2002. Hij vindt dat hij niets verkeerd heeft gedaan.

De kans is reëel dat ook Ahmed Azzuz beroep aantekent, maar hij neemt pas later een definitieve beslissing. Hij heeft daarvoor vijftien dagen de tijd. Ook hij kreeg een jaar effectief voor zijn rol bij de rellen.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio