Staes zet Vlaams-Waalse tegenstelling op scherp bij groenen

Staes zet Vlaams-Waalse tegenstelling op scherp bij groenen

Staes zet Vlaams-Waalse tegenstelling op scherp bij groenen

Print
Groen!-Europarlementslid Bart Staes komt in het Vlaams-nationale blad Meervoud erg Vlaams uit de hoek. Hij haalt ook fors uit naar de communautaire houding van zusterpartij Ecolo.
In het maandblad onthult Staes dat de eenzijdige Vlaamse stemming van de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde ook in het groene huishouden wonden heeft geslagen.

De gemeenschappelijke groene fractie heeft met Tinne Van der Straeten slechts één stemgerechtigde vertegenwoordiger in de commissie Binnenlandse Zaken. Omdat Ecolo tegen een splitsing van B-H-V was en Groen! voor, werd overeengekomen dat Van der Straeten zich zou onthouden bij de stemming. Zo geschiedde ook.

"Voor mij was het verbijsterend om tijdens die stemming de Ecolovertegenwoordigers te zien opstappen uit de zaal, samen met de andere Franstaligen", blikt Staes terug. "Wat ontzettend veel pijn heeft gedaan bij veel Vlaamse groenen is dat ze dan 's avonds in het journaal zagen dat Isabelle Durant en Jean-Michel Javaux instemden met een belangenconflict." Volgens Staes is Groen! goedgelovig geweest.

Voorzitster Mieke Vogels benadrukt dat zijn standpunten niet representatief zijn voor de groene koers.
MEEST RECENT