Verhofstadt al in de clinch met Leterme

Verhofstadt al in de clinch met Leterme

Verhofstadt al in de clinch met Leterme

Print
Vandaag legt de regering Verhofstadt III de eed af in handen van koning Albert. Maar het is nog geen regering van het hart, want gisteren laaide er meteen een nieuwe discussie op tussen Guy Verhofstadt en Yves Leterme.
BR>
De discussie gaat deze keer over de nota ‘Pact voor een vernieuwde federale staat’ over de staatshervorming, die Guy Verhofstadt begin januari wil neerleggen bij de installatie van de Groep van Twaalf. Dat is de groep die onder leiding van Yves Leterme de staatshervorming moet voorbereiden.

Bij CD&V vindt men dat Verhofstadt met zijn nota Yves Leterme dribbelt. Het is niet aan Verhofstadt maar aan Leterme om initiatieven te nemen, zegt men bij CD&V. Maar op het kabinet van Verhofstadt was men zich van geen kwaad bewust. “De nota bindt enkel Verhofstadt, de Groep van Twaalf beslist wat ze wil”, zegt men op het kabinet. Hoe dan ook belden Verhofstadt en Leterme gisterenavond met elkaar om dit nieuwe incident bij te leggen. Ondertussen zijn de namen van alle ministers van bekend. Bij de PS is de derde man niet Didier Donfut maar Paul Magnette. Hij komt over van de Waalse regering en krijgt leefmilieu en klimaat. Donfut wordt wel minister in de Waalse regering.
Nu in het nieuws