Kerstman vraagt fietsstroken

Hamme - Samen met de Kerstman schonken leden van het comité N41 veilig door Hamme verf en borstels aan de burgemeester. Zij vroegen dat het gemeentebestuur dringend werk maakt van de aanleg van rode sorteerstroken voor fietsers aan het kruispunt N41-Biezestraat.
“Wij rusten niet op onze lauweren”, zegt woordvoerder Ronny Persiau van de actiegroep. “Wij werken al maanden achter de schermen om een acuut probleem op te lossen. Het kruispunt van de N41 - Biezestraat is nog altijd onveilig voor zwakke weggebruikers. Er ontbreekt vooral een rood geverfde voorsorteerstrook voor fietsers. Deze strook is er wel op de kruispunten Noordstraat, Veldstraat en Broekstraat en bewijst zijn nut.”

Volgens Persiau voorkomt een roodgekleurde voorsorteerstrook 90 procent van de dodehoekongevallen. “Wij hebben een mondelinge goedkeuring van de gemeente dat dit zal gebeuren. Alleen laat de uitvoering lang op zich wachten. “Wij vrezen dat er eerst nog slachtoffers moeten vallen na een eerste dodelijk ongeval met een fietser. Daarom heeft de Kerstman rode verf mee voor het schepencollege en een verfborstel met wensen voor een veilig 2008 voor elk raadslid.”

WO
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio