Prefabvloeren sparen het leefmilieu

Temse - Stelcon in de Italiëstraat in Temse heeft zich gespecialiseerd in het plaatsen van herbruikbare betonnen vloerplaten. De prefab betonverhardingen zijn een ecologisch alternatief voor de traditionele vloeren van bedrijfsterreinen en openbare plaatsen.
Stelcon België is actief in de verkoop, verhuur en plaatsing van prefab betonnen vloerplaten. Het bedrijf leverde net 30.000 kubieke meter, dat is de oppervlakte van zowat vijf voetbalvelden, betonnen vloerplaten aan Degroote Trucks & Trailers in Wingene, een van de grootste spelers in de wereldmarkt van aan- en verkoop van tweedehands vrachtwagens.

”Het gebruik van prefabbetonplaten als verharding van een terrein biedt voordelen op zowel korte als lange termijn”, zegt zaakvoerder Philippe Van Robaeys. ”Een gestorte betonvloer mag 28 dagen niet worden belast. Onze vloerplaten zijn in de fabriek gestort en daar ook al uitgehard, zodat ze onmiddellijk na de plaatsing kunnen worden betreden. Op lange termijn is de flexibiliteit zeker een troef. Elke betonplaat kan weer worden opgenomen om ze op een andere plaats opnieuw te gebruiken of verder te verkopen.”

”Daar zit ook het ecologische aspect van deze verhardingsmethode. Onze vloerplaten kunnen in tegenstelling tot de traditionele verhardingen zoals gewoon beton of asfalt worden gerecupereerd en opnieuw gebruikt. De ondergrond bestaat uit een eenvoudig zandbed. Omdat het niet nodig is om daar cement aan toe te voegen, kan het zand even gemakkelijk als de platen worden hergebruikt. De vloerplaten kunnen altijd worden gemanipuleerd, wat bij het plaatsen en het onderhoud van nutsleidingen handig is.”

IJssculpturenfestival

Meestal worden de vloerplaten aangekocht door de gebruiker, maar sinds kort biedt Stelcon ook de mogelijkheid om de standaardplaten te huren. Daarmee mikt het bedrijf vooral op organisatoren van evenementen en bedrijven die een tijdelijke verharding nodig hebben. Onder meer supermarktketen Delhaize en de organisatoren van het zand- en ijssculpturenfestival in Brugge maken al van die mogelijkheid gebruik.

Gert NOBELS
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio