Kruibeke wil voetbalveld in kunstgras

Kruibeke - De gemeente Kruibeke dient een aanvraag in bij het Vlaamse sportinfrastructuurfonds voor de bouw van een nieuwe sporthal en de aanleg van een kunstgrasveld. Indien Kruibeke de gevraagde subsidies krijgt, betekent dat op termijn een besparing van een half miljoen euro.
BR> “De plannen voor de bouw van een nieuwe sporthal in Bazel zijn genoegzaam bekend”, zegt schepen van Sport Dirk De Ketelaere (CD&V).

“In ons sportbeleidsplan staat ook de aanleg van een kunstgrasveld als een prioritair te realiseren project ingeschreven. Dat kunstgrasveld zou in Kruibeke op Kerkeputten komen. Een van de bestaande velden kan er worden omgevormd. Het zou als oefenveld voor de voetballers van Jong Vlaanderen dienen. Zo’n kunstgrasveld kan veel intensiever worden gebruikt dan een gewoon grasveld. De aanleg ervan is duur, maar op lange termijn kunnen we de investering terugverdienen.”

Injectie

“Wij vragen financiële ondersteuning voor de bouw van een nieuwe sporthal en de aanleg van een kunstgrasplein bij het departement Sport van Vlaams minister Bert Anciaux”, zegt schepen van Financiën Irène Gorrebeeck (DENERT). “Hiermee spelen wij in op de intentie van de Vlaamse regering om de uitbreiding van de sportinfrastructuur in Vlaanderen een stevige financiële injectie te geven. In vergelijking met een gewone financiering kan dit voor de gemeente een besparing betekenen van 110.469 euro voor de aanleg van een kunstgrasveld en 399.440 euro voor de bouw van een sporthal.”

GeNo
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio