Tunnels onder Leien getest: open voor verkeer vanaf 14 januari

In Gazet van Antwerpen van morgen vind je meer informatie én foto's over de nieuwe tunnels onder de Leien. De drie tunnels onder de Antwerpse Leien gaan op maandag 14 januari 2008 - binnen dik drie weken - open voor het autoverkeer. Donderdagavond werden ze alvast door de hulpdiensten getest.

Het tunnelcomplex aan de Nationale Bank op de Leien bestaat uit drie tunnels: de Gasthuistunnel (565 meter), de Blauwtoren-tunnel (241 meter) en de Van Eycktunnel (225 meter). Die tunnels onder de Leien worden per 14 januari opengesteld. Brandweer, politie, dokters en ambulanciers zetten daarom donderdagavond een rampoefening op, van 20u tot 22.30u. In de Van Eyck-tunnel vond zogezegd een ongeval met twee geknelde slachtoffers plaats, later gebeurde in de Gasthuistunnel een ongeval met een brandende auto tot gevolg.

Beide scenario's hadden ook tot doel te testen of al het materiaal in de tunnels, bv. de noodtelefoons en de camera's die in de verkeersregelkamer kunnen worden bekeken, efficiënt en naar behoren functioneerde. De afzuigingsinstallatie deed alleszins perfect haar werk. Bij de oefening waren zo'n 25 brandweermannen, 25 politiemannen, tien medische hulpverleners en werknemers van de takelfirma betrokken.

De drie eenrichtingstunnels hebben vijf in- en uitritten en geven ook toegang tot een ondergrondse parking met 650 plaatsen. Die parking gooit de deuren half januari nog niet open. Er is nog geen concessiehouder.

CM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio