Zonneschakelproject gaat voor record

Schelle - In Schelle werd de eerste zonneboilerinstallatie binnen het Zonneschakelproject geïnstalleerd, binnenkort volgt de eerste fotovoltaïsche installatie. Daarmee is een absoluut record in de maak.
BR> ”In Vlaanderen heeft gemiddeld een op de achthonderd gezinnen een installatie voor zonne-energie. Horebeke in Oost-Vlaanderen, Diepenbeek in Limburg en Lo-Reninge in West-Vlaanderen vormen de top drie met een op de tweehonderd gezinnen. Wij stevenen in Schelle af op een op de 120”, zegt milieuambtenaar Frank de Groot.
In Schelle zijn er al een vijftiental contracten voor zonneboilers en een 35-tal contracten voor fotovoltaïsche panelen afgesloten. Begonnen in Schelle is het Zonneschakelproject inmiddels uitgedeind over de hele Rupelstreek en ook Aartselaar en Willebroek. Bedrijven en gezinnen kunnen gezamenlijk in het project stappen en zo tegen voordeligere voorwaarden een installatie laten plaatsen. De eerste zonneboilerinstallatie die bij de familie Van Dyck in de Consciencestraat werd geplaatst, is overigens ook vrij uniek. ”Meestal dient zo’n zonneboiler alleen voor warm water. Deze installatie combineert dat met verwarming”, aldus een vertegenwoordiger van de firma Atag.
BaR
03-871.98.52
www.zonneschakel.blogspot.com
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio