Lierenaar kan niet bellen met vrienden

Lier - Jacques De Jong (63) uit Lier veranderde vorige week van telecom-operator. Hij was klant van Belgacom en stapte over naar Telenet. Sindsdien kan hij geen oproepen meer ontvangen van Belgacom-klanten. Gazet van Antwerpen bemoeide zich met de zaak en kwam tot een verrassend eindresultaat.
Jacques De Jong kreeg deze week al heel wat bezorgde sms'jes op zijn gsm. “Ze vroegen me of alles goed was. Vrienden die regelmatig bellen, konden ons niet meer bereiken. Mijn dochter belt ons geregeld op vanop haar werk. Plots kon ze ons niet meer bereiken”, legt de 63-jarige uit.

“Het probleem stelde zich sinds onze overstap van Belgacom naar Telenet. Wat bleek: al onze vrienden en familie die met Belgacom bellen, konden ons niet meer bereiken. Ze horen de telefoon bellen, maar ons toestel rinkelt nooit. We hebben een tiental keren gebeld naar Telenet en ze zouden het onmiddellijk oplossen. Na een week is er nog altijd niets gebeurd. Bij Belgacom zeggen ze dat zij er niets aan kunnen veranderen”, klinkt het.

Telenet beloofde om onmiddellijk terug te bellen toen deze krant om informatie over dit bizarre geval vroeg. Na anderhalve dag kregen we nog steeds geen antwoord. Dan maar even informeren bij Belgacom. “Dit kan niet aan ons liggen. Voor de zekerheid vraag ik het na”, klinkt het.

Schakeltje fout

Na navraag blijkt dat de fout niet bij Telenet ligt, maar toch bij Belgacom.

“Als je als klant uw nummer wenst te behouden bij een overstap, dan kan dat. Simpel gezegd moeten we dan wel een schakeltje verzetten. Dat was nog niet gebeurd. We hebben het onmiddellijk aangepast en de man kan vanaf nu weer alle lijnen ontvangen. Dit is een zeer uitzonderlijk geval”, benadrukt woordvoerder Jan Margot van Belgacom.

Jacques De Jong is blij dat zijn probleem eindelijk is opgelost. “We waren het echt beu. Ondertussen hebben we wel al beslist om wegens de moeilijkheden sinds de overstap opnieuw over te kiezen voor Belgacom. De aanvraag is al binnen”, zegt De Jong verveeld.

Bert PROVOOST

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio