Crevits geeft loods aan abdij in erfpacht

Hemiksem - Hemiksem heeft van de Vlaamse Gemeenschap als het ware een mooi kerstcadeau gekregen. De gemeente krijgt de oude loods op de site van de Sint-Bernardusabdij in erfpacht.
Het gemeentebestuur heeft zijn oog op de voormalige gemeentemagazijnen laten vallen om er een multifunctioneel complex in te richten met ruimte voor onder meer een feestzaal, kinderopvang en lokalen voor jeugdbewegingen en andere verenigingen. Het complex dat zo’n 4.500 vierkante meter beslaat, biedt daartoe enorme mogelijkheden en verkeert nog in goede staat.

De enige hinderpaal was nog dat het gebouw eigendom is van het Vlaams Gewest. Na een aantal overlegrondes heeft Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) zich akkoord verklaard de loods in erfpacht te geven. Nu het licht op groen staat, kan het gemeentebestuur in 2008 verderwerken aan het concretiseren van de plannen. Zo moet er eerst nog een ruimtelijk uitvoeringsplan voor herbestemming worden opgemaakt.

Midden dit jaar kwam na een werkbezoek van toenmalig Vlaams minister Kris Peeters (CD&V) het hele dossier rond de Sint-Bernardusabdij in een stroomversnelling te zitten. De Vlaamse Gemeenschap maakt ook extra geld vrij voor het opknappen van het abdijpark.

BaR
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio