Ter Wijmen kraakt cultuurbeleid

Willebroek - De grootste culturele vereniging van Willebroek Ter Wijmen kraakt in een open brief het cultuurbeleid van Willebroek. Vooral de besparingen, het betalen voor energie en de subsidieregeling zitten hen heel hoog.
”Met deze open brief met een waslijst van aanklachten tegen het gevoerde culturele beleid, willen we minstens een dialoog op gang brengen”, zegt Ter Wijmen-secretaris Anita Moens. ”We zijn bijvoorbeeld tegen de waanzinnige bedragen die moeten betaald worden voor het huren van materialen. Twee vlaggen huren kost bijvoorbeeld al gauw 130 euro. Maar we vragen ook gelijkberechtiging in de locaties die door de gemeente verhuurd worden, de huurkosten, het stopzetten van de hoge subsidies aan steeds dezelfde culturele ambassadeurs, de stopzetting van het geldverslindend kunstproject WillebroeK, enzovoort", aldus Moens.

Bevoegd schepen Griet Reyntiens (sp.a) onderstreept dat alle partijen, behalve WillebroeK ANders, het cultuurbeleid hebben goedgekeurd. ”Vanaf 1 januari heeft het halen of brengen van goederen door gemeentepersoneel inderdaad een prijskaartje”, zegt ze. "Er is alvast een ambtenaar belast om de subsidiereglementen van alle adviesraden onder de loep te nemen. De globale pot wordt dan beter verdeeld. ”Het kunstproject daarentegen is gesubsidieerd, met subsidies die alleen daarvoor kunnen gebruikt worden”, verdedigt Reyntiens zich.

JB
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio