Jonge inbreker riskeert vier jaar cel

Mechelen - De openbare aanklager heeft tegen Mohamed A. (19) uit Mechelen vier jaar gevangenisstraf gevorderd. De jongeman staat terecht voor een drietal zware inbraken in appartementen in de Meidoornstraat waar hij bejaarde bewoners bedreigde en beroofde.
De inbraken veroorzaakten de voorbije zomer in de woonwijk van het OCMW nogal wat opschudding. De beklaagde drong op 16 augustus ’s nachts via een raam een woning binnen. Hij maakte de 79-jarige bewoonster wakker. Het oudje werd bedreigd en ze moest haar geld en juwelen afgeven. Een dag later belde Mohamed aan bij een 91-jarige vrouw in diezelfde straat. Toen ze de deur opendeed, duwde hij haar in de badkamer en draaide de deur op slot. Kort daarna vluchtte hij weg met het geld en de juwelen van de bejaarde vrouw. Bij een derde inbraak werd niemand bedreigd. Een vierde inbraak bleef bij een poging.

De verdediging stelde dat er tegen de verdachte geen efficiënte bewijzen waren en trok zelfs de DNA-sporen in twijfel.
Aansteker
De openbare aanklager tilde evenwel zwaar aan de feiten, noemde ze weerzinwekkend en vroeg daarom vier jaar cel voor Mohamed. In de Meidoornstraat werd ook een aansteker van hem gevonden, maar volgens de verdediger kwam A. geregeld in deze straat een wandeling maken.
De rechter doet op 3 januari uitspraak.

LDN

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio