Architect onder de kerstboom De regenboog biedt eigenzinnige decoratie

Retie - Wie nog op zoek is naar kerstversiering, kan bij ­Tuincenter De Regenboog in Retie terecht. De zaak biedt al meer dan vijftien jaar exclusieve kerst­decoratie aan. Bedrijven kunnen hun inkomhal en kantoren laten verfraaien door deze kerstarchitecten. Meer nog, de uitbaters leveren hun klanten alles: van zelfgeteelde kerstbomen tot vakkundig uitgekozen attributen.
‘Tuincenter, hengelsport en dierenbenodigdheden’ is boven de winkeldeur van de ­Regenboog te lezen. Maar veel hengels gaan er deze dagen de deur niet uit. “Voer voor hond of kat komen de mensen nog wel halen”, lacht uitbater Jan Heymans. “Maar nu zijn onze kerstartikelen toch de voornaamste bron van inkomsten. Al verschillende jaren kweek ik zelf kerstbomen. Momenteel kan ik tien verschillende soorten aanbieden. Van de traditionele spar tot een traaggroeiende boom. Klanten vragen meer en meer naar speciale soorten.”

Maar een kerstboom is geen kerstboom zonder versiering. “Elk jaar zie je weer verschillende trends verschijnen. Zo is de kleur wit heel aanwezig in de versiering. Daarbij hangen de mensen voorwerpen uit geblazen glas in de boom. Ook de LED-lichtjes zijn razend populair”, gaat echtgenote Michèle Noyens verder. “We zoeken onze decoratie op beurzen en bij onze vaste leveranciers. Sommige producten bestellen wij zelfs al een jaar van tevoren.”

Heftruck

De uitbaters van de Regenboog moeten ook steeds vaker kerstbomen gaan plaatsen en versieren bij bedrijven. Dit jaar gaan er ongeveer tachtig opgetuigde bomen de deur uit. “Eender welk bedrijf kan bij ons komen aankloppen met de vraag om de inkomhal of de kantoren te verfraaien”, legt Michèle uit. “Zo zijn wij deze week aan het werk in een bioscopencomplex in heel ­België. De grootste boom die we kunnen zetten, is acht meter hoog.”

Michèle gaat daarbij als een architect tewerk. “Ik teken een plan en geef advies over versiering en kleuren. We zorgen er ook voor dat elke klant een eigen decoratie krijgt. ‘Alles kan’ blijft in de mate van het mogelijke onze lijfspreuk. Het komt dan ook voor dat we knalgele kerstbomen leveren of dat we met een heftruck tussen de bureaus moeten rijden om de boom geplaatst te krijgen!”

Tuincenter De Regenboog vindt je in de Gildenstraat 9 in Retie.
Frank STOFFELEN
014-37.71.77
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio