Café Latte schenkt zwart goud

Turnhout - Het sympathieke koppel Frank Van den Bogaerd en Martine Van Hooydonck heeft in Turnhout het koffiehuis Caffé Latte geopend. Frank en Martine baatten vroeger restaurant ­Ratatouille uit in Beerse. Maar nu kiezen ze voor een dagzaak in de Leopoldstraat. “We hebben een kindje van een jaar. Dat kunnen we nu vaker zien.”
Caffé Latte is een rustieke zaak. Met de zitbanken en donkere houten vloer straalt het koffiehuis landelijkheid uit in het centrum van Turnhout.
Ratatouille, het restaurant dat het koppel vroeger runde, is intussen verkocht. “We wilden eens een typezaak met een goede service en vlotte gerechten”, zegt Frank.

Op het menu staan zeven ontbijtformules, koffie met smaak-aroma’s, verse thee en lichte lunches. “We hebben gekozen voor ovenschotels en pasta’s”, vertelt Frank. “Gewone snacks, maar dan tof gebracht.”

Voor een koffie met kokossmaak betaal je 2,95 euro. “We proberen niet te duur te zijn”, gaat Frank verder. “Iedereen is welkom. Zowel de moeder die met haar dochter een koffie gaat drinken, als een paar vriendinnen die hun honger willen stillen tijdens het shoppen.”

De keuze van een ontbijtzaak was snel gemaakt. “In het restaurant gaven we brunches op zondag”, vertelt Frank. “Die waren telkens een halfjaar vooraf volgeboekt.”
Van andere koffiehuizen in de buurt heeft het koppel voorlopig geen schrik. “Als je met een paar zaken bijeen zit, trek je juist klanten aan”, weerlegt Frank. “Anders zouden de zaken op de Grote Markt in Antwerpen ook niet draaien.”

Caffé Latte is open tussen 8u tot 18.30u. Ook op zondagvoormiddag kan je er terecht.

MaMi
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio