Bewoners niet opgezet met verkeer

Herentals - Hoe de tijdelijke ontsluiting van de Ernest Claesstraat op de Ringlaan tijdens de tweede fase van het project ‘Prima Lux’ moet verlopen, is nog niet duidelijk. Op de werfvergadering konden de belangrijke knopen niet doorgehakt worden.
De tweede fase van de heraanleg van de omgeving Aarschotseweg in Herentals start in februari 2008. Bij die operatie sluit het Vlaamse Gewest de aansluiting van de Stadspoortstraat op de Ringlaan maandenlang af. Een tijdelijke alternatieve ontsluiting ziet de stad Herentals dan in het doortrekken van de Ernest Claesstraat tot op de Ringlaan.

Dubbele ontsluiting

De meeste bewoners van de Ernest Claesstraat pleiten ervoor om slechts een enkele ontsluiting te realiseren, vanuit de stad naar de ring toe. De overheden voegen daaraan liever ook de omgekeerde beweging toe, zodat er een dubbele ontsluiting ontstaat. Een werfvergadering moest daarover een beslissing nemen.

“Er is nog geen consensus bereikt en geen enkele knoop doorgehakt”, zegt schepen van Openbare Werken Jos Schellens (sp.a) van Herentals. “We moeten eerst nog eens degelijk bekijken of het technisch en financieel wel haalbaar is. Dat huiswerk was niet voldoende gebeurd.”

Schellens hoopt dat er nog voor het eind van dit jaar duidelijkheid komt. “Er is een goede ontsluiting nodig, maar in welke vorm kan ik nu echt nog niet zeggen.”

Hans OTTEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio