Britse van 21 krijgt vijfde kindje

De 21-jarige Britse Rachael Leyman is twee weken geleden bevallen van haar vijfde spruit. Ze werd voor het eerst zwanger toen ze 16 was, en sindsdien heeft ze elk jaar één kindje gekregen.

ssimons

BR>

Geen enkele zwangerschap was gepland, maar Leyman zegt dol te zijn op haar groot gezin. “Ik besef dat veel mensen van mijn leeftijd me gek zullen verklaren, maar het is fantastisch, zeker rond deze tijd van het jaar”, zegt ze.

De jonge moeder woont samen met haar partner, Lee Beckinsdale, een 23 jaar oude ingenieur, in een huis met drie slaapkamers. Bij haar eerste zwangerschap, toen Leyman 16 was, had medicatie de werking van de anticonceptiepil verhinderd.

“Hoewel we haar niet gepland hadden, was ik dolgelukkig met mijn eerste dochter Felicity”, vertelt Leyman. “Maar we waren niet van plan om direct aan een tweede kindje te beginnen.”

Ze maakte gebruik van de prikpil, maar besefte te laat dat die niet onmiddellijk werkt. Drie maanden na de geboorte van haar eerste dochter, was ze zwanger van haar tweede. Een vergeten pil, een slecht werkend implantaat en een contraceptiepleister waren verantwoordelijk voor de geboortes van haar derde, vierde en vijfde kind.

”Van de laatste 67 maanden ben ik er 47 zwanger geweest, omdat al mijn kinderen te laat geboren zijn”.

(Foto Wales News Service)