Tokio Hotel en Mika meest 'gezochte' showbizzsterren via Google

Tokio Hotel en Mika zijn de meest 'gezochte' showbizzsterren op het internet. In de Zeitgeist van zoekmachine Google, het klassement van de populairste zoektermen, laten de Duitse groep en de Libanese zanger vaste waarden als Clouseau, The Police en Justin Timberlake achter zich.

Belga

In 2007 tikten de Belgen het vaakst 'Tokio Hotel' of 'Mika' in, samen met de zoekterm 'concert'. Clouseau staat op de derde plaats, gevolgd door Genesis en The Police.

In de Belgische competitie doet Anderlecht het op dit moment misschien niet zo goed, maar op het internet is paarswit toch de meest gezochte voetbalclub. Club Brugge volgt op een tweede plaats, en ook Germinal Beerschot blijkt het niet alleen op het veld, maar op het internet goed te doen.

Als de Belgen via Google op zoek gaan naar tweedehandsproducten is dat meestal naar auto's, fietsen, motorfietsen, boeken en meubelen. De top tien van favoriete tweedehandsproducten wordt afgemaakt door items uit de transportsector: een GPS, een caravan, een boot, een brommer en zelfs een vrachtwagen op de tiende plaats.

Google ging ook na welke vakantiebestemmingen populair zijn bij de Belgen. 'Frankrijk' werd het meest opgezocht in combinatie met 'vakantie'. Op de tweede plaats komen de Ardennen, gevolgd door Turkije, Spanje en Italië.

De zoekmachine heeft ook nagegaan welke woorden waar populair zijn. Gent blijkt de stad te zijn waar het vaakst wordt gezocht naar vacatures, en Brussel is de stad met de meeste zoekopdrachten naar recyclage. Leuven is de stad waar het meest naar bier gezocht wordt, en in Antwerpen wordt het meest gezocht naar 'party'. De romantische zielen zitten blijkbaar in Roeselare, want daar wordt het meest naar 'liefde' gezocht.