Ruim 3.000 Antwerpse moslims slachten zonder incidenten

De praktische organisatie van het islamitische offerfeest in Antwerpen is donderdag vlot verlopen, voor het vierde jaar op rij. Dat laat het stadsbestuur weten in een persmededeling.

Belga

De stad stelde een professionele slachtlijn en een uitbener voor runderen ter beschikking in het slachthuis aan de Slachthuislaan om illegale thuisslachtingen tegen te gaan. Verder werd ook een extra tijdelijke slachtvloer geïnstalleerd in de grote herstelloods op het spoorwegemplacement aan Spoor Noord.

Ongeveer 3.150 Antwerpse moslims maakten donderdag gebruik van één van die drie wettelijk erkende installaties om een offerdier te slachten. De Antwerpse moslimgemeenschap had officieel donderdag uitgekozen om het Offerfeest te vieren, maar woensdag konden ze ook al terecht in het slachthuis. Vijfhonderd Antwerpse moslimgezinnen maakten daar gebruik van.

In totaal zullen dus ruim 3.650 Antwerpse moslimgezinnen op een traditionele én wettelijke manier het Offerfeest gevierd hebben. De stad verwachtte een minder grote opkomst, wat ook het geval bleek. Door de timing van het Offerfeest, vlak voor de vakantieperiode, trekken vele moslims naar familie in het buitenland om daar samen feest te vieren.

Meer Antwerpse moslimgezinnen kiezen er volgens het stadsbestuur ook voor om een financiële gift te storten als alternatief voor het slachten. Een tendens die de stad zegt te stimuleren.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio