Sugar Jackson verdedigt Europese titel op 12 januari

De 26-jarige bokser Osei Bonsu 'Sugar' Jackson verdedigt op zaterdag 12 januari 2008 zijn Europese weltertitel in de Lotto Arena in Antwerpen. Zijn tegenstander is dit keer de 32-jarige Franse kampioen met Egyptische roots Brice Faradji, die sinds 2005 ongeslagen is en die 25 van zijn 32 bokskampen won. 'Sugar' won 26 van zijn 27 kampen, waarvan 23 met KO.

Belga

Geen grote uitspraken op de persconferentie donderdag - Jackson had net enkele blutsen in zijn nieuw wagen gereden - maar wel de vaste overtuiging dat hij zou winnen. Samen met zijn coach trekt Jackson nog een week op stage in Nederland, alvorens zich alleen met zijn coach Renald De Vadder terug te trekken en zich geconcentreerd voor te bereiden op zijn Europese titelkamp.

De Belg van Ghanese afkomst behaalde de EBU Europese Weltergewichtstitel op 25 februari 2007 tijdens een kamp in Parijs tegen de Fransman Nordine Mouchi. Op 9 juni verdedigde hij die titel meer dan overtuigend in de Lotto Arena tegen de Italiaan Christian De Martinis, die in de twaalfde ronde genadeloos tegen het canvas ging. Op 27 oktober volgde dan een kamp in het Franse Lac Les Vieilles Forges, opnieuw tegen uitdager Nordine Mouchi. Sugar sloeg Mouchi KO in de derde ronde.

De wedstrijd tegen Faradji wordt op 13 januari door de VRT gedurende een halfuur uitgezonden, terwijl de Antwerpse regionale zender ATV de kamp rechtstreeks uitzendt als daar sponsoring voor gevonden wordt.

In het voorprogramma, dat om 19u begint, zitten verschillende Antwerpenaars. Kaarten zijn te verkrijgen op het nummer 070/345345. Ze kosten 20, 30 of 60 euro. Tot 9 januari loopt een actie 'drie kopen, één gratis'.