Rolstoelgebruikers vanaf zondag vervoersgarantie op Mechels stadsnet

Vanaf aanstaande zondag hebben rolstoelgebruikers uit Mechelen de garantie dat ze altijd kunnen meerijden op het Mechelse stadsnet van De Lijn. Kan dat niet met het reguliere aanbod, dan stuurt de Vlaamse vervoersmaatschappij een belbus om hen van de ene halte naar de andere te brengen.

Belga

Na Antwerpen, Turnhout, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Hoogstraten en Mol is Mechelen daardoor het zevende voor rolstoellen toegankelijke stadsnet in de provincie Antwerpen. De service geldt elke dag, van 06.00 tot 22.00 uur. Bij de Antwerpse belbuscentrale reserveert de rolstoelgebruiker op 03/218.14.94 een toegankelijke rit.

In eerste instantie kijkt de centrale of de rolstoelgebruiker meekan met een gewone lijndienst. Daaarvoor moeten zowel de bus als de gevraagde halten toegankelijk zijn én moet er plaats zijn op de bus voor een rolstoel. Is dat het geval, dan kan de rolstoelgebruiker een plaats reserveren.

Als de gevraagde rit niet met de gewone lijndienst toegankelijk is, stuurt De Lijn aan het normale tarief aangepast vervoer. Daarmee maakt de rolstoelgebruiker de verplaatsing tussen twee halten en dus niet van deur tot deur. Met het aangepast vervoer kunnen maximaal vier rolstoelgebruikers mee.

De centrale is bereikbaar op weekdagen van 07.30 tot 18.00 uur, op zaterdag tot 16.00 uur en op zon- en feestdagen is ze gesloten.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio