Videobeelden van woningbrand in Essen

Een hevige, uitslaande brand heeft donderdag een woning in de Lijsterdreef in Essen volledig vernield. Vijf mensen raakten bevangen door de rook en werden naar het ziekenhuis gebracht. Vier van hen mochten na verzorging weer gaan. Een kind van 3 moet nog langer ter observatie blijven. Dat zegt de brandweer van Essen.

Belga

De eigenares van de woning had een bevriend Amerikaans koppel met hun drie kinderen op bezoek. De vrouw van het koppel en haar kinderen lagen nog te slapen toen de brand kort na de middag uitbrak. Ze konden de woning ternauwernood verlaten, maar raakten bevangen door de rook.

De man van het koppel was samen met de eigenares gaan winkelen. Toen ze terugkwamen, liep de man nog de brandende woning binnen om hun papieren te halen. Ook hij raakte bevangen door de rook.

De vijf slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. Na verzorging mochten vier van hen weer vertrekken. Een 3-jarig kind werd opgenomen ter observatie.

De woning werd volledig vernield. De brandweer moest nog de rest van de middag nablussen. De gemeente Essen heeft ervoor gezorgd dat de bewoners terecht kunnen in een doorgangshuis. Wat de brand veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. Een branddeskundige komt vrijdag ter plaatse voor verder onderzoek.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio